7 regler for at vinde

Alle snakker om at vinde og opnå mål, men meget få er specifikke og konkrete. Hverdagen anno 2016 er som
at stå i en sandstorm: Hvis du ikke her har en skarp, enkel og ligetil plan, så er dine odds meget dårlige.

Følger du disse syv regler, vil du opnå en meget høj grad af personlig ledelse.

1: Du skal vide, hvad dit “Vind” er
Det er oftest kun i sportens verden, at en sejr eller en vind er 100% klart defineret. I de fleste andre aspekter af livet kan en sejr være mange forskellige ting for mange forskellige mennesker. For at opnå følelsen af at vinde, skal du have defineret en klar og specifik ”målstreg”, som ikke er udelukkende økonomisk relateret. Jo mere konkret og præcist defineret din ”målstreg” er, jo nemmere og mere motiverende vil det være for dig at opnå det. Og jo nemmere vil det være at lave delmål og få kommunikeret dine mål ud til andre.  

2: Du skal tro på, at du kan vinde
Om du vinder nu og her, eller om du er tæt på, betyder ikke så meget. Men du skal have en grundlæggende tro på, at du kan vinde på et tidspunkt. Du kender måske følelsen af at se andre opnå noget, som du ikke kan, men du kan mærke indeni, at hvis du træner på dette i noget tid, så kan du også gøre det: Hvis en anden kan, så kan du også! Det er oftest en mavefornemmelse – men det er her, dit indre drive, passion og vilje kommer fra.  

3: Kig ikke på resultatet undervejs
Når du har dine konkrete mål, har du fået sat en retning. Men du er endnu ikke begyndt at bevæge dig mod målet. Derfor skal du her have skabt nogle adfærdsmål, som definerer hvordan du skal tænke, handle og agere i hverdagen. Og hvis du holder dig til denne adfærd, så vil du over tid helt automatisk opnå dine mål. Det er denne metode, som gør at du kan være nærværende og tilstede og bare tage et skridt ad gangen uden at opnå stress og unødvendigt pres. Du skal med andre ord holde øjnene fra måltavle og bare agere på den fremadrettede adfærd og nyde turen mod målet og stole på, at hvis du gør dette igen og igen, så vil du sejre og vinde i længden.

4: Vær proaktiv
Som vores hjerner er skabt, er det en kamp at være positive, konstruktiv og rationel. Vi har nemt ved at være i offerrollen og blive nogle sure brokkehoveder, som synes, at alle andre og os selv ikke gør det godt nok. For at sejre og vinde er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af, at du altid har et valg, at du tager 100% ansvar for dig selv og dine handlinger og selv skabe din egen situation og fremtidige resultater. Du skal selv tage initiativ og ikke bare reagere, når verden omkring dig ikke nødvendigvis handler og agere, som du ønsker det.

5: Vind med træning og træning
Des mere du træner, des heldigere bliver du. Den største forskel på erhvervslivet og sportsverden er, at man i sportens verden træner fra mandag til fredag og spiller kamp i weekenden. I erhvervslivet spiller man kamp fra mandag til fredag og træner stort set aldrig. Hvis du vil holde et stabilt højt niveau igennem lang tid, skal du træne og vedligeholde. Du må og kan ikke have så travlt med at køre, at du ikke har tid til at stoppe op og få passet og plejet – og måske forbedret – din motor. Over tid vil det være dem, som træner og vedligeholder, der vinder flest sejre, holde længst tid og trives bedst.

6: Lyt på få
Ifølge et gammelt mundheld fordærver for mange kokke maden. Så når du skal finde den/de rigtige personer at lytte til, så vælg dem med omhu. Find en, der ved hvad han/hun snakker om og altid helst en professionel, som har de rigtige kompetencer, og som ikke har en interessekonflikt i din udvikling. Find en, du har kemi med og stoler på, og så bliv ved denne person og giv den tid, det tager at få skabt de ønskede resultater. At shoppe rundt er sjældent løsningen og for mange løse gode råd giver ikke en samlet stærk pakke.

7: Find sammen med andre der tror på dig
Langt hen ad vejen er du dine omgivelser. Læg mærke til, hvordan succesrige mennesker altid er sammen med andre succesrige mennesker. Omgiv dig med folk, der præger dig i den rigtige retning, og som får det bedste frem i dig. Folk, der støtter dig og tror på din mission og dig som person. Det gælder både på arbejde og med familie og venner. Og husk, at du også skal støtte dine omgivelser og give tilbage. Det vil have en selvforstærkende effekt. Glæden ved at gøre noget godt for andre er utrolig givende mentalt.

“Winning isn´t everything, but wanting to win is”

Citat: Vince Lombardi 

De bedste hilsner

Michael