88/12

Selvom det er 20 år siden, jeg gik ud af folkeskolen, har jeg stadig kontakt med en stor del af mine daværende klassekammerater. Det er skægt at følge dem alle sammen og se , hvordan deres liv udvikler sig.

Når jeg kigger tilbage, er der i dag nødvendigvis ikke sammenhæng imellem deres faglige niveau i skoletiden og deres erhvervssucces i dag. Kendetegnet ved dem, der har opnået mest succes i dag, er, at de udviser den rette indstilling, har et højt indre drive og tager chancer, når det er nødvendigt.

Der er ingen tvivl om, at den faglige viden, du tilegner dig i uddannelsessystemet, er vigtig. Uden den viden vil det begrænse den enkeltes professionelle muligheder, og som menneske vil mange beslutninger blive taget på et meget tyndt grundlag.

Men jeg oplever, at faglig viden aldrig kan stå alene i forhold til at skabe resultater i den virkelige verden udenfor uddannelsessystemets rammer. Desværre undervises der ikke i, hvordan faglig viden ved hjælp af det rigtige mindset omdannes til resultater.

It´s all about mindset
Afstanden mellem succes og fiasko er en tynd linje.

Min erfaring med mine kunder er, at den store forskel ligger i tro, overbevisning, holdning og indstilling.
En Stanford Research Institute rapport viser, at succes er baseret på 88 % mental indstilling og 12 % viden og færdigheder. Når det gælder om at opnå resultater, har den mentale indstilling altså en afgørende betydning.
Unge mennesker bruger det meste af deres energi, tid og udgifter på udviklingen af deres viden og færdigheder i den fejlagtige tro, at dette automatisk vil give dem den rigtige succesholdning. Hvis det var sandt, ville de alle blive exceptionelt succesrige.

Hvorfor anser nogle mennesker sig som vindere og handler derefter, mens mange andre kun kan se sig selv som værende langt mindre vindende?

Fallit
Iflg. undersøgelser fra Harvard, Stanford og University of Pennsylvania er svaret, at mennesker lærer at se sig selv som tabere. At lære at føle sig som vinder sker primært som følge af at have haft succesrige erfaringer og at tænke selvbekræftende tanker. Når vi tror på, at vores indsats vil føre til succes, bliver vi mere modige og mere villige til at påtage os en opgave. Fordi vi forventer succes, er vi ihærdige i vores bestræbelser og bliver ved, indtil succesen er i hus.

En typisk amerikansk multimillionær er gået fallit 3,2 gange inden succes – i Europa er gennemsnittet betydeligt lavere (amerikanere konditioneres til at tænke, at alt er muligt). I de fleste andre lande, især Storbritannien og i Skandinavien, synes vi, at være konditioneret til at tænke på, hvad der IKKE er muligt. Afspejling i det daglige: Amerikanerne roser en person med udtryk som ”great – outstanding, amazing, excellent osv. – europæere er mere moderate, højest ”det er ikke så dårligt” – vi har en klar modvilje mod at bruge ordet GODT.

Vindere har nogle fælles træk: De har klare visioner og velformulerede målsætninger. De har opgivet enhver form for offermentalitet. De er deres egen leder.
 
Michael Hansen