Coach – ikke kørelærer!

Da jeg var syv år gammel, havde jeg gået til bordtennis i 5-6 måneder.

Til et arrangement, hvor familien var samlet, annoncerede jeg, at jeg ville være professionel bordtennisspiller og leve af det resten af livet.

På det tidspunkt var der på verdensplan højst fem personer, der ”overlevede” som bordtennisspillere, og jeg kan kun gisne om, hvad mine smilende familiemedlemmer tænkte, da jeg sagde det.

Personligt troede jeg 100 % på min udmelding, og jeg blev ved med at være af den overbevisning, at jeg ville blive professionel, indtil jeg 13 år gammel flyttede fokus over på golfen.

Jeg trænede som en gal ,og intet skulle komme i vejen for min bordtennis. Jeg kom på mini-junior-landsholdet og var på træningsophold rundt omkring i både Danmark og Sverige.

Jeg gik med andre ord efter drømmen i en ret ung alder, om end det var inden for en anden sportsgren, jeg senere skulle blive rigtig god.
Selv som meget ung sportsmand var det, at gå efter en drøm som min, en test på mine evner til at give afkald på mange andre ting her i livet. For givet var det, at jeg gik glip af fødselsdage og lignende, fordi jeg knoklede løs med bordtennisbattet.

Elsker du som jeg at blive testet?
Hele mit liv har jeg elsket de øjeblikke, hvor jeg blev testet. Der, hvor jeg virkelig kunne se, hvad jeg kunne under pres og, hvor jeg måtte give afkald på andre ting for at blive rigtig god.

Jeg kan lide at være blandt de bedste til det, jeg gør og være sammen med andre mennesker, der også er eller gerne vil være high performers. Mennesker, der brændende ønsker sig at blive bedre til deres kald her i livet.

Så da jeg tænkte på at stoppe som professionel golfspiller, frygtede jeg, at jeg ville sidde tilbage med en tom følelse i maven af middelmådighed, fordi jeg ikke gik den sidste mil og blev en af verdens bedste golfspillere – endsige bordtennisspillere.

Skulle jeg aldrig mere føle ”suset” af konkurrencen og den tomme følelse i maven af lige at skulle præstere mit bedste? Og hvordan det ville være at have nået toppen – næsten?

Valget lå lige for…
Igennem min golfkarriere har jeg hjulpet en del golftalenter med mentaltræning og undervist mange ambitiøse fritidsgolfere i golf. Så trænerrollen og mentorfunktionen var mig alt andet end uvant.

Da en af mine gode venner og daværende sponsorer en dag sagde til mig: ”Hvis du vælger ikke at spille professionel golf mere, skal du komme og coache nogle af mine topsælgere”. Så skete der noget med mine fremtidsplaner.

Fra at have været i vildrede med, hvad jeg skulle med fremtiden, gik det pludselig op for mig, at jeg fortsat kunne gøre det, jeg elsker mest – arbejde med mennesker, der brænder for det de gør, og måske kunne jeg ligefrem få andre til at nå den top på bjerget, jeg selv kun næsten nåede.
Ikke nok med det. Jeg kunne få penge for det. Handsken passede perfekt til hånden, og visionen for mit virke som Mindset Trainer var skabt.

Jeg gik kort tid efter i gang med et længere uddannelsesforløb, der i dag er resulteret i ByMichaelHansen og, hvor jeg i skrivende stund har over 1000 betalte coachingtimer bag mig.

Det er et privilegium, at arbejde med det, jeg elsker allermest og er mest passioneret for. Af samme årsag blev jeg lidt poppet sagt coach og ikke kørelærer – fordi min mission om at få styr på folks mindset passer bedst til et virke som netop dette.

Husk det nu…