Derfor skal du vente med at tage på kursus

Udvikling er et menneskeligt behov. Udvikling giver variation, glæde og følelsen af at man forbedrer sig.

Men inden du melder dig til et kursus i selvudvikling, lederudvikling, teamudvikling osv. så overvej meget nøje, hvorfor du vil på kursus? Er det udvikling for udviklingens skyld, som jo altså giver en følelse af at forbedre sig.

Eller har du rent faktisk et mål om noget specifikt, du ønsker at blive dygtigere til?
Deltagelse på et kursus bør altid skabe en målrettet og bevidst værditilførsel hos dig, dit team og organisation. Det skal gøre en forskel.

Mange virksomheder har et kursusbudget, som spøjst nok altid ender med at blive brugt op. Men ikke mange regner på, hvor meget merværdi deltagelsen i et kursus skaberset i forhold til kursets pris og omkostninger ved fravær af medarbejderen. Et sådan regnestykke vil kunne vise, om det er omkostningerne værd at investere i ny viden, kompetencer og værktøjer.

• Har din virksomhed en fornuftig og gennemtænkt strategi for hvorfor og hvornår, I skal på kurser?
• Kender I den specifikke værdiskabelse af at tage på kurser?
• Har I en tradition for at bringe ny viden fra kurser i spil over for andre i virksomheden, så hele organisationen får glæde af enkeltpersoners kursusdeltagelse?

Hvis du vælger at stille skarpt på dette, vil du opleve at din organisation går fra at deltage på kurser til at opnå et vedvarende og målrettet kompetenceløft. Det giver en stærkere bundlinje.

Må 2015 blive et fantastisk år for dig og din organisation.

Michael