Er du top 3 % ?

Målsætninger – Alle taler om, hvor vigtige målsætninger er for at opnå succes.

Jo flere kunder jeg arbejder med, jo oftere bliver jeg bekræftet i antagelsen af, at manglen på målsætning er roden til alt ondt. Der er virkeligt plads til forbedring.

Gode målsætninger er alt afgørende for at holde fokus på de mål, du arbejder hen imod hver dag.

I 1953 viste en undersøgelse gennemført af Yale University, at 85 % af en hel årgang ikke havde sat sig nogen nævneværdige mål. 12 % havde mål, men havde ikke skrevet dem ned, og kun 3 % havde sat sig klare skriftlige mål for deres fremtid.

20 år senere blev de samme personer spurgt igen. Forskerne fandt, at de 12 %, der havde sat sig mål, uden at skrive dem ned, gennemsnitligt tjente dobbelt så meget som de 85 %, der ingen mål havde. Men til forskernes store overraskelse var de 3 %, der havde sat sig klare, skriftlige mål mere værd i finansiel henseende end de andre 97 % tilsammen. Eneste forskel mellem de 3 grupper var, at de øverste 3 % havde brugt nogle få minutter på at tænke over, hvad de ønskede at opnå, havde skrevet dette ned og lavet en plan for, hvordan de ville opnå det.

Hvordan laver du en målsætning?
Disse informationer er meget tankevækkende og jeg tror ikke, der er sket den store udvikling fra dengang til i dag.
Men hvorfor er vi så ikke bedre til at lave målsætninger?

Og hvorfor er de, der bliver lavet, ofte dårlige og uden virkning?
Svaret er meget enkelt. Det er vanvittigt svært at lave gode målsætninger.

Jeg vil gerne komme med lidt inspiration til, hvordan du kan lave en god målsætning.

En målsætning du kan bruge i din hverdag, uanset hvad dine mål er. En målsætning, der giver energi og motivation.
En målsætning skal indeholde, HVAD du vil gøre. Men for at finde frem til, HVAD du vil gøre, må du først finde ud af HVORFOR og HVORDAN.

Med andre ord: Du skal skabe en vision og mission først.
En målsætning skal mere end noget andet pege dig i den rigtige retning og virke motiverende. Derfor skal den indeholde et sprog, som taler til dig og dine følelser.

Derfor skal din målsætning bestå af ca. 50 % billeder og følelser af, hvordan der ser ud der, hvor du opnår din målsætning. En god målsætning øger din performance, og dermed skaber du bedre resultater. Men det kræver øvelse at lave gode målsætninger, så derfor skal du træne og/eller søge professionel hjælp til at blive god til det.

Det er altid en god investering at lave gode målsætninger – og på den lange bane tjener din indsats sig ind.