Et tip til dig fra Tiger Woods

Uden tøven mener jeg Tiger Woods er rangeret i top-5 over bedste sportsudøvere i dette århundrede. Og han er måske den bedste golfspiller der nogen sinde har spiller spillet. Tiger Woods adskiller sig markant fra alle andre golfspillere i nyere tid ved at han mere end nogle andre tør at tabe. Han er næsten kompromisløs, uanset hvor meget der er på spil.

Og hvad kan vi så bruge det til?

Hvis du vil vinde, så skal du turde at tabe. Du skal turde at tabe. Så enkelt er det. Også når der er meget på spil og du mere end noget andet i verden vil vinde trofæet.

Selv i de mest pressede situationer, hvor der er sejre på spil, som kan ændre ens eftermæle, tør en Tiger Woods gå all-in og fokusere på processen. Han gør ”bare” det samme, som hvis han havde gået en runde på en tilfældig tirsdag aften med en kammerat på hjemmebanen.

Sådan er de fleste af os andre desværre ikke. Vi begynder at krampe mere og mere til, blive anspændte og prøver alt, alt for meget på at lykkes.
Og dette er naturligt, for sådan er vores hjerne indrettet fra naturens side. Jo mere der er på spil, jo mere anspændte bliver vi.  

Desto mere du fokuserer på det slutresultat, du gerne vil opnå, desto mere krybdyrsagtig bliver hjernen og glemmer alle de gode tillærte rutiner og vaner. Altså alle de ting, som du ”bare gjorde” helt afslappet for at bringe dig selv i denne gunstige situation, hvor du har mulighed for at sejre stort.

De fleste af os kender situationen, lige fra sælgeren, der skal lukke et salg, til hende som skal holde en stor præsentation. Eller når du står
og skal slå ud på hul 1 imens alle kigger på dig til året firmagolf turnering.
Men du behøver ikke reagere sådan. Og du kan sagtens levere din absolutte bedste præstation under disse omstændigheder.  

Så hvad skal man gøre, for at efterligne Tiger Woods?
1: Sæt dig nogle klare mål – og vær bevidst om, præcis hvad du skal gøre for at komme dertil.

2: Glem derefter alt om dine mål og hold fokus på processen. En elefant skal som bekendt spises i små bidder. Vær til stede i nuet.

3: Hold fast i din plan og hold dig til at gøre ”de rigtige” ting. Stol på, at din strategi på et tidspunkt nok skal føre til, at du når dine overordnede mål.

4: Gør tingene enkelt og simpelt. Og prøv at have det sjovt undervejs.

Disse 4 punkter er jo bare almindeligt ”sund fornuft”, det er bare ikke så nemt at gøre når man står i situationen. Men det starter med en bevidsthed og derefter en indsats fra dig. Og til sidst kommer de fantastiske oplevelser og resultater.

”JUST DO IT”

Michael