Hvad vil du egentligt?

Næsten uanset hvilket arbejdsområde, jeg arbejder med hos mine kunder, kommer dette spørgsmål op: Hvad vil du egentlig?

Jeg holder virkelig meget af at være sammen med mine kunder. De er interessante mennesker, fagligt meget dygtige, og mange af dem er nogle af deres branches dygtigste. De brænder for deres arbejde og har en dyb passion for hele tiden at blive dygtigere.

Men i en travl hverdag, hvor budgetter og mål skal nås og, hvor alle skal levere nogle operationelle resultater, er det sjældent, der er ro og fred til at tage en flyvetur op i helikopteren og mærke efter: ”Hvad vil jeg egentlig”?

Med andre ord- du er der, hvor du er så langt væk fra det sted, hvor du kan mærke efter, hvad du virkelig gerne vil. Og det er jo her, du tager de store beslutninger, sætter nye mål og går efter nye drømme?

For mange er det ”break”, som opstår, når jeg laver sessioner i virksomheder, en kærkommen lejlighed til at overveje:
–          Hvad vil du gerne på den lange bane?
–          Hvor er du på vej hen lige nu?
–          Hvad vil du opnå?
–          Når du en dag skal på pension, hvilket aftryk vil du så gerne have sat?

Men hvorfor er dette så vigtigt?
Hvis hverdagen fungerer, der kommer penge ind på kontoen,  og du generelt trives.
Hvorfor så ændre på noget? Det skal du heller ikke; ikke hvis det hele føles godt, og du kan mærke, du er på rette spor.

Men jeg oplever oftest at rigtige mange sidder med en dyb følelse af:
–          Jeg kan meget mere end det, jeg leverer i dag
–          Der er noget konkret, jeg ikke lykkes med – og det frustrerer mig

Jeg oplever, at de, som opnår den største grad af succes og samtidig har den største trivsel, er de, som er meget bevidste omkring : Hvad vil jeg!

De er hele tiden bevidste om, hvad deres overordnede mål er og, hvor de er lige nu. Dermed kan de bevidst positionere sig til deres næste bevægelse.
Dette betyder ikke,at du ikke kan ændre din kurs undervejs. Men det betyder, at du hele tiden har en kurs og ikke bare lader tilfældige bølger kaste dig rundt i stormvejret.

Og de, som har en kurs, opnår meget oftere følelsen af at komme i mål med deres ambitioner. Netop fordi deres mål er klart defineret. Og følelsen af at komme i mål og sejre, er drivkraften bag enhver succes.

Hvorimod de, som ikke har indtastet et mål på deres indre navigationsanlæg, oftest føler, de bare knokler og knokler  og ingen vegne kommer.  På et tidspunkt brænder du ud, så kan du ikke mere og føler dig stresset, presset og træt.
Dette blogindlæg er skrevet ud fra enkeltmands perspektiv. Men nøjagtig de samme principper gør sig gældende, når du vil skabe resultater med en hel virksomhed, et team eller en organisation.
Du kan ikke få en gruppe mennesker til at arbejde målrettet, hvis der ikke står beskrevet en skarp kurs og vision. Har du ikke det, arbejder teamet og de ansatte som vildfarende nytårsraketter, der flyver i hver deres retning – og resultatet bliver derefter.

Så måske er det tid til at sætte kursen mod lufthavnen og komme en tur op i din helikopter. Se det store billede og mærke efter, hvad du egentlig vil. Du vil opnå en følelse af,  du arbejder målrettet, motiveret og hen imod noget større.

Noget,  der giver mening og er en brik i et stort sammenhængende puslespil. 

/Michael Hansen