Hvilken vej vil du køre på rulletrappen?

Måden du udvikler dig og din erhvervskarriere er som at bevæge som opad på en nedadkørende rulletrappe. Gør du ingenting så kører du med ned. For at komme opad, skal du selv gøre noget.

Så kig tilbage på dine resultater de sidste 2, 5 eller 10 år. Hvad er din adfærd på rulletrappen?

Husk at du altid har tre valgmuligheder:


1: Du kan vælge at stå stille på rulletrappen uden at søge udvikling og forbedring. Så fortsætter du med ned i kælderetagen og får en dårligere position end dine konkurrenter og kollegaer. Når du kigger tilbage på din karriere, vil du opleve, at du har haft travlt, bare ikke med de rigtige ting.

2: Du kan vælge at gøre lidt forbedringer hist og her, dog uden nogen rød tråd. I bedste fald bliver du ikke kørt i kælderen. Men store forbedringer og ekstraordinære resultater når du ikke. I bedste fald står du stille.

3: Du søger målrettet og systematisk udvikling af dig selv og dine omgivelser i et omfang, som står mål med de resultater, du ønsker at skabe for dig selv, dit team og din organisation. Med din store målrettede indsats har du slået den nedadkørende rulletrappe. Du er kommet op på et højere niveau og din investering af tid, energi og ressourcer har tjent sig ind mangfoldigt.


Sådan kommer du i gang med en målrettet indsats:


• Identificer det mål eller succeskriterium, som du dagligt vil arbejde dig hen imod. Et mål kan være, at du hver dag bruger 20-30 minutter på at studere eller arbejde på et projekt, som først skal give et resultat om to eller tre år. Dermed er du på forkant med udviklingen.

• Fastlæg hvad du skal yde og bidrage med for at krydse din målstreg, så du får skabt en succes. Det kan være, at du hver søndag bruger 15-20 minutter på ugeplanlægning af dine vigtigste mål og opgaver for ugen, og at du fredag inden du går på weekend evaluerer din indsats.

• Brug altid en sparringspartner. Det kan være din chef, en coach, en rådgiver eller din bestyrelse. En kvalificeret sparringspartner vil ALTID se vinkler på tingene som du ikke selv kan se.

• Sæt tal på din udvikling. Hvilken værdi (økonomisk) har din udvikling over de næste 6, 12 eller 24 måneder. Et udviklingsforløb skal altid skabe en positiv effekt på både den bløde og hårde bundlinje.

• Fortæl om dit udviklingsforløb til kolleger, venner og familie. Det forpligter dig til at komme succesrigt i mål selv i en svær periode. Og måske inspirerer det også dine omgivelser til at udvikle sig.

Men vigtigst af alt: Tag 100% ansvar for din egen udvikling og gør det nu! Som regel får vi kun en chance her i livet.
Hvilken vej vil du køre på rulletrappen?


Michael