Livet er miserabelt...

…det meste af tiden. Men er det ikke det hele værd?

Som professionel golfspiller slår man måske 1-2 helt perfekte slag på en runde, hvor der oftest bruges imellem 67-75 slag i alt. Resten er enten middelmådigt eller noget møg.

Da jeg var ung, var mit golfidol Nick Faldo verdens nr. 1 og vandt 6 majors. Han udtalte at han på en golfrunde gennemsnitligt slår 1 perfekt slag og at alle andre slag kunne forbedres.

Man har altid sagt at en runde golf ligner livet og denne påstand vil jeg tilslutte mig.

Øjeblikke hvor det hele går op i en højere enhed er sjældne og hvis det kun er her man trives, så bliver livet hurtigt en meget lang miserabel rejse.

Så hvad så – hvordan finder vi så det jeg kalder for hverdagsglæde og en indre balance hvor vi glæder os til dagen i dag – nuet?

Som golfspiller gør man det ved at lære at elske at arbejde med alle aspekter af spillet og de små finesser. I arbejdslivet og privat er opskriften den samme. Vejen til målet skal være spændende og fyldt med små udviklingsområder som man dyrker og forbedrer. Og når tingene en sjælden gang lykkedes 100%, så oplever man måske en lomme af ”lykke”, som trumfer hverdagsglæden en smule. Og det er jo bare skønt.

Men har man skabt en overbevisning, om at det kun er når tingene er 100% man kan opleve glæde, så bliver livet hurtigt miserabelt.

Så tænk over hvad du skal fokusere på i dag og hvor du vil skabe noget, udvikle noget og måske gøre en forskel for dig selv eller andre. En lille daglig sejr, som måske kan blive til 2 små sejre om en uge.

Life is not a game of perfect – www.bymichaelhansen.com

Michael – info@bymichaelhansen.com