Måltavle – 20-60% mere effektiv!

Nu skal der ske noget, synes mange når et nyt år starter. Der laves nytårsfortsætter og opstilles nye mål. Der skal ske noget mere – megetmere – end i det forgangne år. At handle giver nemlig en personlig tilfredsstillelse. Så denne følelse er fantastisk og helt naturligt.

Men handlinger alene sikrer ikke nødvendigvis lykken. I stedet kunne du stoppe op og tænke på, hvad du, din afdeling eller din virksomhed vil opnå i år? Hvad skal scoren på måltavlen være 31. december 2015? Hvad skal scoren være om 3-5-10 år? Hvad vil du have opnået, inden du går på pension? Hvilke successer vil du gerne have skabt?

Så i stedet for at starte året med at handle, så mærk efter, hvor du gerne vil hen. Opstil nogle klare og specifikke mål. Både ”bløde og hårde” mål. Undersøgelser viser at folk bliver mellem 20 og 60 procent mere produktive, når de har et klart mål, som er skrevet ned.

Først efter denne proces, skal du lave en handleplan. En handleplan som bringer dig fra din nuværende situation til dette års slutmål. Ligesom man spiser elefanter i små bidder, skal din handleplan også opsplittes i småbidder, så du kan eksekveres på den.

Aldrig mange bolde i luften
Mange tror, at high performers har mange bolde i luften. Det har de ikke. Til gengæld er de gode til at lande de få bolde, de har i luften. Det kan du også vælge. Hav måske et handlepunkt om måneden. Det svarer til fem-seks handlepunkter inden sommerferien og fire-fem efter sommerferien.

Handlepunkter kan eksempelvis være:
• Invester i dig selv og tilegn dig viden eller kompetence inden for det felt, du arbejder inden for.
• Gør din virksomhedens markedsføring bedre ved at forbedre virksomhedens nyhedsbreve eller hjemmeside.
• Indfør gode vaner for at udnytte arbejdsdagen bedre og med større motivation.
• Lad 2015 blive det år, hvor du atter dyrker tilstrækkelig motion. Bliv committed ved at gøre det sammen med andre og skriv dine motionsaftaler i kalenderen.

Husk: Det er ikke nødvendigvis alle handlepunkterne, som man kender ved årets start. Og det er okay.
Næste gang du kigger dig selv i spejlet eller møder en travl kollega, så spørg om I arbejder målrettet, eller om I bare farer rundt og slukker ildebrande, som dybest set ikke bringer jer nærmere målet. Reagerer du kun på ting der haster, eller har du proaktivt valgt at gøre de ting, der fører til opfyldelse af dine drømme og mål?

Hvad er din drøm? Og vil du forfølge den?

Michael Hansen