Sådan bliver du lykkelig og tilfreds

”Intet er godt eller dårligt. Det bliver det først, når man tænker”

Citat: Shakespeare

Da jeg gik i folkeskole, var der en kampagne om sund mad. Sloganet var; ”Du bliver, hvad du spiser”.  

Hvis jeg skulle lave en kampagne i dag, som virkelig ville rykke noget for mange mennesker, skulle den hedde: ”Du bliver, hvad du tænker”.

Den tidligere amerikanske præsident Abraham Lincoln sagde: ”De fleste mennesker er lige så lykkelige, som de selv beslutter sig for at blive”.  

Vi mennesker er skruet sådan sammen, at det vi tænker, og måden vi ser verden på, definerer og afgør det, vi gør. Altså vores handlinger.

Summen af vores handlinger vil over tid definere vores resultater, den person vi er, den person andre ser os som, og det aftryk vi sætter i livet.  

Så hvis du vil ændre på noget i dit eller andres liv, skal du ikke ”bare” gøre noget andet. Du skal også ændre dine tanker og den måde, du ser verden på.

Netop derfor kan det være svært at ændre vaner, og mange lykkedes ikke uden at få hjælp af en professionel.
Så hvordan opnår du lykke, glæde og tilfredshed?

Det enkle svar er at have gode tanker og overbevisninger, som ”arbejder” positivt for dig og hjælper dig i mål med det liv og de ting, du ønsker at opnå.

Så prøv at tænke baglæns. Tænk på, hvad du vil opnå, og spørg så dig selv: Leverer mit hoved de tanker og ord, som er de bedste til at opfylde mine ønsker og mål?

De fleste vil blive bevidst om, at det kan gøres bedre og mere optimalt. Og her kan du så begynde at øve dig i at tænke disse tanker. Du kan skrive dem ned og gentage dem for dig selv flere gange om dagen. Sådan gør man og har gjort i sportens verden gennem mange år. Det kaldes affirmationer eller selvforstærkende sætninger.

Alle ændringer starter med en erkendelse og bevidsthed. Så spørg dig selv: Er de tanker, ord, sætninger og ”melodier”, der kører inde i dit hoved de rigtige i forhold til at skabe det liv, du gerne vil leve?

Happy thoughts 🙂

Michael Hansen