Sidder du fast i en BMW?

The Greatest enemy of Great – is good!

Citat: Jim Collins – forfatter til bestselleren “From Good to Great”

Du har sikkert hørt om BMW-syndromet, hvor væksten i en virksomhed går i stå, når ejeren har fået råd til at anskaffe sig en stor luksusbil.

BMW-syndromet indtræder typisk, når virksomheden har nået 10-15 ansatte og sikrer ejeren et pænt løbende økonomisk afkast.  
                 
Men mange ejerledere har potentiale til meget mere. Men de gør det ikke, for de er i selvtilfredshedens navn så at sige faldet af på den. De har negligeret deres indre mavefornemmelse for, at de altid har villet noget mere end andre. De har overset at fylde benzin på deres indre motor, og dermed visner drivet, der ellers kunne transformere deres virksomhed fra good to great.

Eller sagt på en anden måde af bestseller Jim Collins: The greatest enemy of great is good. Middelmådigheden har sneget sig ind og får virksomheden til at stagnere.

Er du blevet ramt af BMW-syndromet, enten som selvstændig, som leder eller som ansat?
Fakta er, at ingen bygger en virksomhed uden at besidde et særligt drive. Og det skal du have genskabt kontakten til, hvis du er blevet ramt af BMW-syndromet.

Dit drive er kernen i al udvikling, og som giver dig lysten til at ville mere, vide mere og gøre mere.
Her er 5 nøglepunkter til at genstartet dit drive:

1: Indsigten og anderkendelsen af at løsningen ligger i dig, og kun dig. Gransk dig selv. Har du mere i tanken? Vil du skabe noget stort? Hvad brænder du for?

2: Tænd det lange lys. Daglig drift er vigtig, men du skal turde investere ressourcer, tid og energi på at skabe noget større ude i fremtiden. Tænk stort. Opstil et drømmescenarie og langsigtede mål, der er svære at nå, men som du brænder for, og som du vil være stolt over at have opnået, den dag du kigger tilbage og gør status over dit fodaftryk her på jorden. Var du en af dem, der virkelig forsøgte at gøre en forskel?

3: Gør det gerne med en sparringspartner, som kan stille de svære spørgsmål, som du ikke selv får stillet, da de måske gør lidt ondt. Få åbnet op og sat motoren i gang igen. Husk, dit drive kommer fra en trang til at skabe og udvikle.

4: Mennesker søger kognitivt efter at skabe balance. Derfor er det sådan, at når du sætter et ambitiøst mål, skaber du en kognitiv ubalance, som du automatisk vil prøve at komme til livs ved at gøre ting, der indfrier dit mål. Det skaber brændstoffet til udvikling.

5: Hvorfor blive ved? Tænk på succesfulde erhvervsfolk, lige fra Ib Kunøe og Mærsk McKinney i Danmark til Ingvar Kamprad, Bill Gates, Richard Branson og Warren Buffett. Stoppede de op, da de fik muligheden for at købe en luksusbil? Hvorfor er du stoppet eller gået i stå?

Hvis du mener, du skylder dig selv at opnå lidt mere her i livet, så tænd dit indre drive.

…it´s all about your mindset!