Tro på dig selv, så kan du opnå meget mere. Læs her hvordan.

Alle kender følelsen, og alle snakker om det. At tro på sig selv og alle de ting, vi kan og vi skaber i specifikke situationer, når vi har troen.

Og om hvorfor nogle tror mere på sig selv end andre, og om hvorfor troen på ens egne evner kan være pist væk i tilspidsede og vigtige situationer.

Hvad ville du kunne opnå, hvis du havde en dyb og stor tro på dig selv?

Forskning fra LSU (Louisiana State University, USA) viser, at folk, der tror på sig selv, i højere grad bruger metakognitive funktioner end dem, der ikke gør. Det betyder, at de bruger mere af deres hjerner og har mere hjernekraft til at løse problemer.

Metakognition er især vigtigt for præstation, da det sikrer, at du nærmer dig problemer fra mange forskellige vinkler og tilpasser din tilgang efter behov.

Den tricky ting om dine forventninger er, at de påvirker andre mennesker også. Så langt tilbage som i 1960’erne viste Harvard-forskning, at vores egen tro på andre menneskers adfærd har en markant betydning.
Et fremragende eksempel var,at når lærere i skoler fik at vide, at visse (tilfældigt udvalgte) børn var meget dygtige, så klarede disse børn sig bedre. Ikke kun i klasseværelset, men også i standardiserede IQ tests.
Faktisk får vi mest ud af andre mennesker, når vi tror på dem. For når vi tror på dem, så viser forskning, at så:

• behandler vi dem bedre end mennesker, vi tror vil mislykkes

• giver vi dem flere muligheder for at lykkes end til folk, vi tror vil mislykkes

• giver vi dem mere præcise og hjælpsomme tilbagemeldinger end til andre

• giver vi dem ekstra support og coaching, fordi vi mener, det er tid godt givet ud

Så din tro og forventninger til dig selv og din virkeligheden ændre dit liv, følelsesmæssigt og fysisk.
Du skal være ekstra forsigtig og bevidst om de forventninger, du har, og sikre at de arbejder for dig og ikke imod dig.
Så hvad kan man gøre for at opnå en grundlæggende større tro på sig selv?

Der er mange svar på dette spørgsmål, men det starter med en beslutning. En beslutning om at tro på sig selv, er med til at gøre dig til en succes.

Her er tre enkle teknikker, som vil få dig rigtig godt i gang;
– Sprog; Når du taler om dig selv og de ting du laver, så vær positiv, og giv udtryk for din tro på, at det vil lykkedes. Det har en selvforstærkende effekt, og du vil skabe supportere omkring dig, som vil løfte dig op.

– Søg andre mennesker, der også tror på sig selv. Læg mærke til, at folk, der tror på sig selv, næsten altid kun omgiver sig med andre, som også har en stor tro på sig selv.

– Vær en smule tosset. Man skal nemlig være en smule tosset på den gode måde for at have en generel tro på sig selv. Ganske enkelt fordi vi jo alle fejler og derfor har en masse gode grunde til ikke
at tro på os selv. Så husk at være en smule tosset på den gode måde.Tro kommer indefra. Det kræver en konstant indsats at bevare troen og det rigtige mindset. Og husk også, at din tro på dig selv går op og ned i livet, og det er helt ok og naturligt.

Men det starter med, at du tager en beslutning om at tro på dig selv og sidenhen dyrker det dagligt og helst gøre det til en livsstil.

Michael Hansen