Visionen er vigtigst - 3 ting du skal have styr på

Det som kendetegner de bedste performere, er at de har et klart indre billede af hvor de gerne vil hen. Det gælder organisationer, teams og enkeltpersoner.  

Der er noget ret klart som driver dem og som trækker dem mod et mål. De kan simpelthen ikke lade være med at skubbe på for at komme i mål.  

Og det samme gør sig gældende for gode ledere. De har et stærkt indre billede af retningen for deres team og det enkelte medlem. Og de får det kommunikeret ud, så alle er med.

Igennem 10 år har jeg ved mine workshops og coaching sessioner i lederskabsudvikling spurgt, hvad der gør en god leder? Jeg har sjældent været nødt til at vente længe, før nogen siger: ”Vision!” – og de fleste nikker. 

Jeg har stillet dette spørgsmål utallige gange til ledende medarbejdere, mellemledere og unge studerende fra mange forskellige sektorer, brancher, baggrunde og lande. Svaret er altid det samme: En vision inspirerer og bevæger mennesker. Det vækker nogle følelser som skaber motivation og glæde.

Lige nu er verden i opbrud og intet er som det plejer. Og den verden vi vender tilbage til, vil for mange være anderledes og med nye begrænsninger men også en masse nye muligheder, hvis man vil se de. Og dette gælder for både virksomheder og individer.

Så det er meget snart tid til at stå klar og have styr på hvad der driver dig og dit team og din organisation. Midt i orkanens øje er der ro, og denne ro kan bruges til at finpudse fremtidige visioner.

Jeg tror på at dem som kommer ud med en klar vision og har klædt sig på til den verden der åbner sig, de vil vinde meget stort. Ligesom jeg også tror der er mange som vil tabe, hvis de ikke gør.

I skabelsen af en vision, er der 3 spørgsmål du skal kunne svare på, som er vigtigere end noget andet.

1: Hvorfor vil du det?

2: Hvad vil du??

3: Hvordan vil du det?

Dette gælder store corporate virksomheder, små ”mom & pop” butikker nede på hjørnet og for dig som individuel performer.

Prøv at svare på disse 3 enkle spørgsmål. Start i det små og se om du får lidt kriller i maven og om motivationen stiger en smule.

www.bymichaelhansen.com

Michael

info@bymichaelhansen.com  –  +45 61662670