Bedste business bog længe!

Jeg er en af dem, som aldrig helt er kommet med på krimibølgen. Til gengæld kan jeg blive blød af knæene af ledelseslitteratur af den slags, der blandt andet kan købes i lufthavnen.

For nylig fik jeg af en kunde anbefalet ”Search Inside Yourself” af Chade-Meng Tan, som er skaberen af Googles meget succesfulde “Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)” program, som rigtigt mange Google-ansatte over hele verden har deltaget i.

Så hvad får du ud af at læse denne bog?

I korte træk handler bogen om, at Google fandt ud af nogle ret simple ting:
• Glade mennesker er mest produktive, innovative, loyale og har mindre sygdom og trives bedst – også når de har fri.

• Verden anno 2017 støjer og forstyrrer os så meget, at vores hjerner er i fare for at ”koge over”. Dette giver overfladisk tankegang og hæmmer os i at tænke dybe, kreative og innovative tanker og ideer. Og Googles fremtid afhænger som bekendt af innovative ideer.

• Løsningen på disse udfordringer er det som Chade-Meng kalder “Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)”. Det går i al sin enkelthed ud på at gennemføre hjernetræning, som skaber ro i hjernen, så man bedre kan håndtere negativitet, udfordringer og stress.

Resultaterne, som deltagerne oplevede, når de deltog på disse programmer, var virkelig gode. Efter at have kørt programmet en del år valgte Chade-Meng derfor at skrive denne bog for at dele metoden og resultaterne med os andre.
Rygterne om resultaterne spredte sig langt ud over Google, og Chade-Meng blev lidt af en rock star hos Google og har budt personer som Barack Obama, Al Gore, Jimmy Carter og Lady Gaga velkomne, når de besøgte virksomheden.

I 2015 valgte Chade-Meng at forlade Google og stiftede konsulent firmaet “Search Inside Yourself Leadership Institute”, hvor de underviser og arbejder med de samme metoder som hos Google.

Når du læser bogen, så overvej, om hvilken ene ting du kunne implementere i din dagligdag, og hvad det ville gøre af positivt for dig?

Bogen kan for eksempel købes her: www.saxo.com

Du kan desuden finde meget mere inspiration om Chade-Meng og deres metoder på: youtube Siyli

Michael Hansen