En ting du kan lære af Caroline Wozniack

Måske er hun pt. ikke det bedste eksempel. Hun har haft det svært det seneste 1½ år , og tingene er ikke gået som ønsket. Men har vi danskere ikke også været meget hårde ved hende?
Hun er pt. nr. 7 i verden i en sportsgren, hvor konkurrencen på verdensplan internt måske kun kan sammenlignes med fodbold og golf.

Uanset hvad man mener om hende, så har hun en kæmpe styrke i at skabe resultater på højeste plan. Hun er ofte blevet kritiseret af diverse journalister for altid at nævne det emne, jeg vil ind på, men netop hyppigheden indikerer, at det er en af hjørnestenene i det at High Performe.

”Et slag ad gangen – en bold ad gangen – blive i nuet – fokus kun på næste bold”
Vi kender det alle. Vi kigger på kalenderen eller en arbejdsopgave, og vi er lige ved at miste pusten. Det hele virker uoverskueligt, svært og ikke så rart. Kroppen føles tung, og pludselig er din motivation lav og din energi lig nul. Du får mest lyst til at lave noget andet, og din effektivitet bliver lav.
Jeg tror, det må være det samme, Wozniacki føler, når hun står på Wimbledon Centre Court med 15.000 tilskuere, og på den anden side står Serena Williams og ligner en, der kunne give Superman kamp til stregen. Caroline ved godt, at oddsene pt. er mikroskopiske for at slå Williams og, at alle eksperter vurderer hendes odds som værende 1 til 100.

Hvad gør man så?
Du bryder opgaven ned i bitte små stykker. En tenniskamp kan deles op i sæt, partier og enkelte bolde.
Uanset hvor du er i kampen, det eneste, du kan gøre lige nu, er at tage 100% ansvar og vinde den næste bold. Og når du har gjort det, kan du vinde den næste…osv.

Den fejl, de fleste begår, er, at de mentalt prøver at vinde et helt parti eller sæt på en gang. Deres tanker flyver ud i fremtiden, og pludselig virker opgaven uoverskuelig og meget tung.

Næste gang du oplever følelsen af at sidde med en meget stor opgave på dit arbejde så stop op, inden du går i gang og split opgaven op i meget små dele.
Det kunne se således ud:
– Forventningsafklaring – hvordan skal slutresultatet se ud, når jeg er i mål?
– Er der overensstemmelse med modtageren af opgaven om slutresultatet?
– Hvem laver hvad?
– Deadlines   osv.

Til sidst skal du sidde med en lille seddel, hvor der står, hvad du skal lave i dag, inden du går hjem. Hvis det der står på sedlen føles overskueligt og motiverende, så er du på rette vej.

P.S. – Følger du dette råd, vil du også blive ham/hende, der er super fed at arbejde sammen med, fordi du bliver struktureret og kan vise overskud og glæde.
Og så er det et virkeligt godt værktøj i forhold til stress.

Så selvom Wozniacki ikke pt. er nr. 1 i verden, kan vi godt lære lidt af hende alligevel. Og så håber jeg, at vi snart ser hende i en masse finaler igen!

De bedste hilsner
Michael