Succes

Har du det lige som mig?


Selvom det er ferie, så er det ok at dygtiggøre sig og blive bare en anelse klogere?
Det er ofte i mine ferier, jeg får læst de bøger, som længe har ligget og ”råbt” på mig i bogreolen.
For nogle måneder siden fik jeg en bog foræret af en god ven og kunde i min forretning, som til daglig arbejder med ledelse kva hendes stilling som HR-chef i en stor international virksomhed. Hun har flere gange nævnt, jeg skulle læse denne bog og, at hendes virkeligt dybe passion for ledelse begyndte, da hun læste denne bog for en del år siden.


Bogen hedder ”Succes” og er skrevet af tidligere CEO for Generel Electric (GE), Jack Welch.


Jeg har selv tidligere hørt og læst en del om Jack Welch, da han har sat et betragteligt fingeraftryk på LEAN Six Sigma og LEAN generelt. Han er en fantastisk person, der har skabt fantastiske resultater. I hans tid i GE steg værdien med ca. 4000%.
Der er mange, der har leder stående på deres visitkort. Men sandheden er også, at i en travl hverdag, er det de færreste, der opnår at bruge tid nok på rigtigt lederskab. Måske til dels også fordi lederskab er en meget svær disciplin, som de fleste ønsker at blive dygtigere til.


I denne bog beskriver Jack Welch en masse gode ledelsesværktøjer på en ”helt nede på jorden” facon. På hans egen lidt provokerende måde konkretiserer og simplificerer han ting, som oftest gøres meget mere indviklede, end de behøver at være. Jack Welch kommer med flere gode eksempler, som man kan tage direkte med i sin hverdag.
Bogen er perfekt til sommerferielæsning. Du bliver højst sandsynligt lidt klogere, og så er den fyldt med spændende historier fra en verden, som kun de færreste får indblik i som deltager. Og så er den ganske underholdende flere steder, og det er vel tiltrængt og helt OK, nu det endelig er sommerferie.
Læs den, bliv klogere, ha´ det sjovt og vigtigst af alt – nyd din sommerferie.

Snart er det tid til igen at skulle på arbejde og skabe nye resultater.

De bedste sommerferiehilsner
Michael